20 de ani de capitalism - Radu Timis: Cel mai greu este sa te dai la o parte de la conducerea businessului pe care l-ai fondat

Autor: Diana Tudor Stoica 23.03.2009

Ziarul Financiar continua seria de articole care prezinta cei mai mari capitalisti ai Romaniei, la implinirea a 20 de ani de la Revolutie, cu povestea lui Radu Timis, fondatorul si presedintele CrisTim, un grup cu afaceri de peste 130 de milioane de euro si 2.500 de angajati.
Dupa doua esecuri anterioare in lumea afacerilor, a inceput businessul din industria mezelurilor in 1994 si in opt ani a devenit liderul pietei locale a mezelurilor. In interviul acordat ZF, Radu Timis vorbeste pentru prima data despre faptul ca in spatele demararii businessului CrisTim a mai existat un al treilea partener, despre cum a fost ales numele companiei si despre politica de business dupa care omul de afaceri s-a ghidat in ultimii 15 ani.
De asemenea, el sustine ca cele mai bune decizii pe care le-a luat pentru CrisTim au fost de a transforma afacerea de familie intr-o corporatie si de a renunta la conducerea executiva.
"Cel mai greu, ca antreprenor, este sa te dai la o parte de la conducerea businessului pe care l-ai fondat. Din acest motiv cred ca exista inca multe afaceri de familie care sunt conduse de antreprenori. Acum insa pot sa vad afacerea din afara cercului, iar deciziile pe care le luam sunt mai clare si mai rationale. Inainte riscam totul".
Cititi in editia de astazi despre modul in care era realizat managementul CrisTim inainte de reorganizarea grupului de companii, care au fost masurile necesare pentru a mentine producatorul de mezeluri in topul celor mai mari companii de gen de pe plan local si cum este el condus in prezent.

La 20 de ani de capitalism ZIARUL FINANCIAR aduce in prim plan pe cei care au influentat economia prin afacerile create.

Votati aici oamenii care prin ideile, cunostintele, prin munca si prin norocul lor au devenit cei mai puternici oameni de afaceri autohtoni.

ZIARUL FINANCIAR il va premia in cadrul Galei ZF 2009 pe cel care va aduna cele mai multe voturi.