Roxer a vandut componente Xerox de 1,75 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 24.03.2009
Compania clujeana Roxer Grup SA, partener Xerox pe piata locala, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 1,75 mil. euro (2 mil. dolari) din vanzarea componentelor Xerox. In 2007, compania clujeana a realizat o cifra de afaceri de peste 1,5 mil. euro.
„Colaborarea dintre compania noastra si firma Xerox a început în anul 1994, iar de atunci si pana în prezent Xerox a fost unicul partener de afaceri al Roxer’’, a declarat pentru ZF Transilvania Doru Abrudan, director general Roxer Grup.
Compania clujeana este structurata pe trei divizii: vanzari echipamente, service pentru echipamente marca Xerox si copy center-ul Colorama. Firma Roxer desfasoara activitati în domeniul furnizarii echipamentelor digitale si al productiei si managementului de documente.
In 2007, compania si-a extins activitatea în judetul Bistrita-Nasaud, acesta fiind al doilea judet dupa Cluj unde compania acti-veaza. La Bistrita, Roxer este prezenta cu cele doua divizii de vanzari si service pentru echipamentele marca Xerox.
Anul trecut, Roxer Grup a achizitionat operatiunea Xerox din judetul Bihor, unde acum compania este prezenta cu toate cele trei divizii de vanzari echipamente, service pentru echipamente marca Xerox si copy center-ul Colorama.
Roxer comercializeaza, în afara de echipamentele Xerox, si solutii de management al documentelor hard si soft sub brandul Xerox. Copy center-ul Colorama a fost înfiintat în anul 1999, în cadrul acestui centru realizandu-se imprimare pe hartie si medii speciale, listari alb-negru si color.
Compania Roxer Grup comercializeaza echipamente de productie digitala alb-negru si color, echipamente digitale pentru formate mari, echipamente multifunctionale alb-negru si color de birou, imprimante lase color si alb-negru.
Cel mai nou produs comercializat de compania clujeana este presa digitala Xerox 700, pentru realizarea de brosuri, cataloage, manuale, carti postale cu date variabile, campanii de direct mailing, fotografii sau calendare. Compania Roxer Grup a fost înfiintata în anul 1992.
Partenerul Roxer, compania Xerox, a consemnat în 2008 venituri pentru Romania si Republica Moldova de peste 72 mil. dolari, în crestere cu 18% fata de anul precedent, pe fondul orientarii afacerilor catre serviciile de management al documentelor si catre echipamentele multifunctionale laser de capacitate mare.