Fondul de facultative al BCR Viata trece la BCR Pensii

Autor: Angela Placinta 24.03.2009
BCR Pensii, administratorul unui fond de pensii private obligatorii (pilonul II) cu circa 154.000 de clienti, va prelua fondul de pensii facultative (pilonul III) administrat de BCR Asigurari de Viata.
Actionarii BCR Asigurari de Viata, a treia companie de pe piata de profil, vor discuta aprobarea ofertei de preluare a fondului de pensii facultative BCR Prudent de catre BCR Pensii in cadrul unei adunari generale din data de 23 aprilie.
BCR Viata a fost preluata anul trecut de grupul austriac Vienna Insurance, odata cu BCR Asigurari (specializata pe asigurari generale), in cadrul unei tranzactii de 244 de mil. euro, in timp ce BCR Pensii a ramas la grupul Erste.
"La momentul vanzarii companiilor de asigurari grupul a decis ca activitatea de pensii private sa ramana in cadrul BCR. Pentru a prelua fondul, trebuie sa urmam niste pasi similari cu cei de care ai nevoie atunci cand vrei sa incepi un business de pensii facultative", a declarat Simona Ditescu, directorul general al BCR Pensii.
Primul pas pentru preluarea fondului este adunarea generala a actionarilor de la sfarsitul lunii aprilie, iar ulterior BCR Pensii trebuie sa obtina aprobarile necesare de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru a putea administra un fond de pensii facultative.
Fondul BCR Prudent ocupa primul loc pe piata de profil in functie de valoarea activelor, cu 25,1 milioane de lei la sfarsitul lunii februarie. Din punctul de vedere al numarului de clienti, BCR Prudent ocupa locul doi pe piata, cu 37.500 de participanti, dupa fondul ING Optim, care are peste 42.100 de participanti.