Interex a inchiriat fostul spatiu al SPAR din Mures

Autor: Mihaela Popescu 08.04.2009
Morava, subsidiara locala a dezvoltatorului imobiliar Portico Investments si principalul partener pe extindere al retelei de supermarketuri al SPAR, a inchiriat fostul spatiul SPAR din Targu-Mures retailerului Interex.
Acesta a deschis astazi magazinul din Targu-Mures, in urma unor investitii de un milion de euro.
Portico Investments, companie cu sediul central la Budapesta, detine in prezent 7 din cele 20 de spatii ale retelei SPAR in Romania si cateva proiecte aflate in constructie la Barlad, Carei si Oradea care includ supermarketuri SPAR.
Reteaua este operata la nivel local de compania de distributie Astral Impex din Arad, detinuta de fratii Adrian si Floare Cuc.
Retailerul a anuntat la inceputul anului ca renunta la spatiul din Targu-Mures pentru a continua sa activeze doar pe segmentul supermarketurilor. Unitatea, cu o suprafata de vanzare de 3.000 de metri patrati, a implicat investitii de 3,6 milioane de euro din partea operatorului retelei si fusese inaugurata de SPAR in ultima luna din 2006.
Retailerul cu discount cu actionariat francez Interex opereaza in prezent 12 magazine si vizeaza 5 spatii noi in 2009, prin investitii totale estimate la 4-5 mil. euro.
Anul trecut, Interex a realizat vanzari de 108 mil. euro la nivel local, in crestere cu 14% fata de valoarea din 2007. Planurile retelei vizeaza extinderea pana la 40 de unitati in urmatorii 2-3 ani, potrivit datelor comunicate anterior de reprezentantii companiei. Interex a preluat si in 2006 o fosta unitate a unui supermarket, la Sibiu, in urma intrarii in insolventa a operatorului retelei Univers’All.