Nokia da afara inca 450 de oameni

Autor: Andrei Constantinescu 28.04.2009
Compania finlandeza Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, va elimina 450 de locuri de munca la nivel mondial din cadrul diviziei specializate in servicii pentru internet, in vederea reducerii cheltuielilor, transmite AFP.
Unitatea la care va fi redus personalul se ocupa cu dezvoltarea de aplicatii precum mesagerie, jocuri si muzica. Nokia a inregistrat in perioada ianuarie-martie prima pierdere trimestriala, inainte de deducerea impozitelor, din istoria companiei, si a anuntat ca va reduce cheltuielile principalelor divizii cu peste 700 milioane euro.
Producatorul de telefoane mobile intentioneaza sa se orienteze catre noi afaceri din domeniul serviciilor mobile de internet, pentru a atenua efectele scaderii cererii, insa a redus planurile de investitii, potrivit Reuters.
"Ne vom concentra investitiile pe mai putine initiative", se arata intr-un comunicat al companiei finlandeze.
Nokia a anuntat deja de la inceputul anului ca va reduce personalul cu peste 3.000 de angajati.
Grupul este prezent si in Romania, unde detine o fabrica in judetul Cluj. Unitatea de productie si-a inceput activitatea in luna februarie a anului trecut, dupa o investitie de 60 de milioane de euro.
La fabrica din Romania lucreaza aproximativ 1.600 de oameni, dupa ce compania nu a mai prelungit contractele unor angajati cu contracte de munca pe o perioada determinata.
Nokia a obtinut in T1 un profit net de doar 55 de milioane de euro in scadere cu 90% fata de aceeasi perioada a anului trecut.