Ungaria nu reia licitatia pentru licentele mobile

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 30.04.2009

Autoritatea de reglementare in comunicatii din Ungaria nu a renuntat la decizia de a anula licitatia pentru mai multe licente de telefonie mobila, apelurile depuse de companiile participante la proceduri, intre care si RCS&RDS, fiind respinse, scrie presa internationala.

Arbitrul telecom din Ungaria a lansat in octombrie 2008 licitatia pentru licente mobile, avand drept scop lansarea pe piata a celui de-al patrulea jucator pe telefonia mobila, procedura abandonata din cauza crizei economice. Grupurile DreamCom, Digi (RCS&RDS), Mobinet Projekt si Invitel depusesera oferte la licitatie. In aprilie, toate cele patru grupuri, mai putin Invitel, au depus apeluri la decizia de anulare a licitatiei de catre arbitrul telecom.
Arbitrul telecom din tara vecina a luat decizia de a opri licitatia dupa ce a constatat ca planurile de afaceri prezentate de concurenti au devenit "irealiste", pe masura ce contextul economic s-a inrautatit.
"Presupunerile si fundamentele pe care s-au bazat planurile de afaceri prezentate de cei patru participanti la licitatie nu mai erau justificate", au spus oficialii arbitrului telecom.