Immoeast cumpara doua proiecte logistice

Autor: Cristi Moga 06.05.2009
Fondul austriac de investitii Immoeast, cu active de circa un miliard de euro pe piata locala, a cumparat integral doua proiecte logistice in Ploiesti si Timisoara si alte trei terenuri in Brasov, Sibiu si Targu-Jiu, pe care le detinea in coproprietate - 50%-50% - cu compania austriaca Eyemaxx, care a iesit din aceste proiecte, intr-o tranzactie evaluata la 10-15 mil. euro.
"Am semnat tranzactia cu Immoeast saptamana trecuta, dupa ce am ajuns la concluzia ca afacerea ar fi avantajoasa pentru ambele companii (win-win), in conditiile in care noi avem nevoie de fonduri pentru a ne continua dezvoltarea, iar ei au nevoie de proprietati generatoare de venituri", a declarat pentru ZF Johannes Rudnay, directorul filialei locale a Eyemaxx Real Estate.
Immoeast se afla la a treia tranzactie cu portofolii din ultimele sase luni, dupa ce in decembrie austriecii au vandut participatiile la sapte proiecte pe care le detineau in coproprietate cu austriecii de la S+B Gruppe, iar in martie au cumparat integral patru proiecte detinute alaturi de European Future Group, firma controlata de catre britanicul Jeff Kirby.
Miscarea este surprinzatoare in contextul in care austriecii intampina dificultati financiare in aceasta perioada si si-au anuntat intentia de a renunta la o serie de proprietati. Explicatia poate veni din dorinta austriecilor de a-si clarifica situatia portofoliului si a scurta procesul decizional privind destinatia ulterioara a proprietatilor.
"Am investit pana la ora actuala circa 40 de milioane de euro in aceste proiecte - pentru achizitia terenurilor, autorizatii si dezvoltarea parcurilor logistice din Timisoara si Ploiesti. Terenurile au fost cumparate din surse proprii, ale Eyemaxx si Immoeast, in timp ce pentru dezvoltare am apelat si la credite bancare, 70% din valoarea investitiei", a mai spus reprezentantul Eyemaxx.