Vanzarile Mobexpert au scazut cu 5% in lei in T1 insa previziunile sunt sumbre pentru T2

Autor: Ioana David 13.05.2009

Grupul Mobexpert, detinut de omul de afaceri Dan Sucu, a anuntat astazi o scadere a vanzarilor de 5% a vanzarilor in lei in primul trimestru din 2009. In euro, grupul a raportat scaderi cu peste 20%.

„Majoritatea retailerilor non-food si-au conservat preturile in euro, marindu-le in lei cu echivalentul devalorizarii. Sesizand apetitul consumatorilor in aceasta perioada pentru ocazii, au operat apoi reduceri punctuale de 15-20%. La Mobexpert, am transformat intreaga colectie intr-o ocazie, asumandu-ne mentinerea preturilor in lei, acestea scazand astfel, in euro, cu peste 20% fata de vara anului trecut. Pentru a tine costurile sub control, am renegociat contractele cu toti furnizorii de materii prime si produse finite, inclusiv cu fabricile noastre, si ne-am asumat reducerea pana la atrofiere a marjelor de profit. Asa am considerat noi ca putem sa ne protejam acum cel mai bine clientul, constienti ca noua nu ne poate merge bine daca lui ii merge rau”, a declarat Dan Sucu, presedintele Grupului Mobexpert.

Pe segmentul de mobilier pentru casa si decoratiuni, vanzarile din primul trimestru 2009 au scazut cu 3% iar pe segmentul mobilierului pentru birou cu aproximativ 10%.

Magazinele Mobexpert din Bucuresti au inregistrat scaderi mai mici comparativ cu cele din tara, cea mai buna evolutie a vanzarilor fiind inregistrata de magazinele integrate in centre comerciale in defavoarea celor de sine statatoare. Vanzarile magazinului din Baneasa au crescut cu 5% in primul trimestru 2009, comparativ cu perioada similara din anul trecut.

Estimarile Mobexpert pentru cel de-al doilea trimestru 2009 prevad o scadere a vanzarilor de aproximativ 8-10%, luand in considerare faptul ca nu se anticipeaza, pe termen scurt, imbunataţiri ale climatului economic general sau scaderi ale costului creditarii care sa susţina redresarea consumului.