Transit Connect de Craiova, pe piata din toamna

Autor: Bogdan Alecu 14.05.2009
Ford Romania, cel de-al doilea constructor de pe piata locala va demara in a doua parte a anului productia celei de-a doua generatii a utilitarei usoare Transit Connect, destinata pietei locale si celei europene, lansata ieri la München.
„Din a doua parte a acestui an in Romania se vor comercializa modelele Transit Connect asamblate la uzina Ford de la Craiova", a declarat Nadia Crisan, reprezentantul Ford Romania.
In prezent utilitarele comercializate de Romcar, importatorul Ford pe piata locala, sunt produse in cadrul uzinei din Turcia. Odata cu demararea productiei de la Craiova, vor mai fi importate doar modelele Transit si Tourneo (versiunea de persoane a Transit Connect).
In prezent pretul de lista al modelului Transit Connect porneste de la 12.990 de euro, fara TVA, dar este posibil ca in a doua jumatate a anului acesta sa scada, in conditiile in care modelul va fi produs la Craiova.
Ford Motor Company detine in prezent 96,6% din Automobile Craiova, compania care detine uzina de automobile. La inceputul acestui an Ford a majorat capitalul social al companiei locale cu 250 mil. euro, in timp ce la mijlocul acestei saptamani constructorul american a obtinut de la BEI un imprumut in valoare totala de 600 mil. euro pentru proiectul de la Craiova. Din acestia, 400 mil. euro vo fi investiti in modernizarea si construirea de noi facilitati de productie in cadrul platformei de la Craiova, iar 200 mil. euro vor merge in Germania pentru dezvoltarea de noi tehnologii, care vor fi puse in fabricatie la Craiova. Din imprumutul de 400 mil. euro, statul roman garanteaza 80%.
„Suma de 400 mil. euro va fi investita in cadrul uzinei de la Craiova in urmatorii trei-patru ani", a spus Crisan.
Investitiile totale ale Ford in cadrul uzinei de la Craiova vor ajunge la un total de 675 mil. euro pana in 2012.