Fiecare angajat Heberger aduce afaceri de 1 mil. euro

Autor: Catalin Lupoaie 19.05.2009
Heberger Constructii, filiala locala a grupului german Heberger, a realizat anul trecut o productivitate de aproape 1 milion de euro pe angajat, in conditiile in care are 70 de angajati si o cifra de afaceri de 65 mil. euro, la cinci ani de la intrarea pe piata romaneasca.
Compania subcontracteaza majoritatea lucrarilor la firme romanesti, dar este preferata de dezvoltatorii imobiliari pentru expertiza din constructii.
"Primii cinci ani pe piata romaneasca ne-au depasit asteptarile, mai ales ca a trebuit sa pornim o afacere de la zero. In 2004 aveam 3 angajati si o cifra de afaceri de 9 milioane de euro, anul trecut am avut 70 de angajati si afaceri de 65 de milioane de euro", a declarat pentru ZF Claus Kegel, directorul general al Heberger Constructii. Insa chiar daca a avut o crestere spectaculoasa a cifrei de afaceri, marja neta nu a depasit 5%.
Subsidiara locala genereaza deja 25% din veniturile totale ale grupului german, care se ridica la circa 270 mil. euro. Compania a fost implicata in ultimii ani in constructia proiectului Bucharest Business Park (primul proiect modern de birouri din Bucuresti), Floreasca Business Park (proiect de 62 mil. euro finalizat recent), cartierul rezidential Residenz, dezvoltat de Tiriac Imobiliare si grupul german LEG (contract de 45 mil. euro).
Compania si-a bugetat pentru anul acesta o scadere cu circa 30% a cifrei de afaceri pana la 35-40 de milioane de euro, pe fondul reducerii numarului de contracte noi semnate in contextul in care piata imobiliara este blocata.
"Anul acesta nu am semnat niciun contract nou, dar suntem in negocieri avansate pentru un proiect langa Bucuresti, care are finantare asigurata. Inca avem circa un rulaj asigurat de 22 de milioane de euro din proiectele aflate in derulare", explica Kegel.
Grupul Heberger, fondat in 1948, activeaza in intreaga lume, centrele locale de interes situandu-se in Germania, Europa si Orientul Apropiat.