Producatorul Tuborg ataca piata apei minerale cu Bilbor

Autor: Mihaela Popescu 25.05.2009
Compania United Romanian Breweries Bereprod (URBB), producatorul Tuborg si Skol, va lansa in curand apa minerala Bilbor, intrand astfel pe un al treilea segment de piata, dupa cel al berii si al sucurilor de fructe.
Compania va finaliza cel mai probabil in iunie o investitie estimata la 5-7 mil. euro in constructia unei unitati de imbuteliere a apei minerale in comuna Bilbor - Harghita, potrivit unor surse din piata. Acesta se anunta a fi singurul proiect greenfield in industria apelor minerale finalizat in 2009. Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru detalii.
Producatorul Tuborg ataca o piata de circa 300 mil. euro dominata de imbuteliatori cu actionariat romanesc, cei mai mari dintre acestia fiind Romaqua (Borsec) si European Drinks (Izvorul Minunilor).
Cele doua companii locale au mers si ele pe strategia de diversificare a portofoliului de bauturi, insa in sens invers - au atacat mai intai apele minerale, apoi s-au extins pe sucuri si mai tarziu au demarat productia de bere.
URBB este unul dintre cei mai expansivi producatori de bauturi de pe piata. Compania cu actionariat israelian, care produce sub licenta berea Tuborg din anul 1996, a intrat pe segmentul sucurilor de fructe in 2005-2006 prin lansarea unor branduri din portofoliul companiei germane Eckes-Granini, Orangina si Granini.