Brokerii imobiliari de un milion de euro reintra in piata

Autor: Cristi Moga 26.05.2009
Horatiu Florescu, fost vicepresedinte al firmei de consultanta imobiliara Colliers International si cel mai puternic broker de inchiriere a spatiilor de birouri, a inceput in urma cu aproape doua saptamani o afacere proprie in piata de profil, sub brandul The Advisers, in asociere cu Knight Frank, unul dintre cei mai importanti jucatori britanici de pe piata de consultanta imobiliara.
Florescu, 34 de ani, este asociat in noua firma cu Monica Barbu, 33 de ani, fostul coordonator al departamentului de retail al Colliers, firma din care a plecat la sfarsitul anului trecut. Firma are in prezent 20 de angajati si este activa pe segmentele de birouri, retail, industrial si terenuri. "Dupa ce am plecat din Colliers ne-am intrebat ce o sa facem mai departe. Am zis ca nu putem ajuta foarte mult in alte companii de consultanta, dar mai avem ceva de spus in acest domeniu. Am vrut sa ne diferentiem de alte firme in care 2-3 oameni fac tranzactii, iar ceilalti mai mult asista, si sa facem o echipa de oameni experimentati, care sa aiba si un brand propriu", spune Florescu, care va ocupa pozitiile de Presedinte si CEO al noii firme.
Florescu si Barbu sunt doi dintre cei mai experimentati brokeri de pe piata locala. De altfel, Monica Barbu a fost cea care l-a adus pe Horatiu Florescu in cadrul Colliers in 1998. Cei doi erau printre cei mai bine platiti brokeri de pe piata, cu venituri anuale ce depaseau un milion de euro, potrivit informatiilor existente in piata. Florescu era agentul de inchiriere al unora dintre cei mai importanti proprietari de birouri din Capitala, precum Portland Trust sau Liviu Tudor, dar si al unor importante corporatii internationale, mari chiriasi in birourile din Bucuresti.