Yahoo!: Putem invinge Microsoft si Google

Autor: Adrian Seceleanu 09.06.2009
Carol Bartz, directorul executiv al gigantului internet Yahoo!, a respins ideea unui parteneriat al companiei cu divizia AOL a Time Warner si a reiterat ideea ca "poate invinge" rivalii Microsoft si Google, scrie presa internationala.
Bartz a evitat totusi sa excluda incheierea unui parteneriat cu Microsoft, care a incercat anul trecut sa cumpere Yahoo!. Gigantul software nu a inchis de altfel nici acum discutia despre posibilitatea de a incheia totusi un acord cu Yahoo!, care sa-i dezvolte capabilitatile pe cautarea online in razboiul cu rivalii de la Google.
Declaratia facuta de directorul executiv al Yahoo! pare a fi o incercare a lui Carol Bartz de a-si calibra cu mai multa atentie afirmatiile publice pe aceasta tema. Saptamana trecuta actiunile companiei sale au scazut cu 5% dupa ce Bartz a declarat ca viitorul Yahoo! ar fi unul "mai curat si mai simplu" fara un acord cu Microsoft.
Bartz si directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, au avut intalniri care au avut drept subiect posibilitatea de a incheia un parteneriat insa rezultatul acestora este neclar.
Seful Yahoo! a insistat insa ca gigantul internet nu va semna un acord cu divizia AOL a Time Warner.
"Un acord Yahoo!-AOL nu se va intampla niciodata in viitor", a spus ea. "Nu ar avea sens sa cream confuzie pe piata in conditiile in care noi suntem mult mai puternici si ne indreptam intr-o alta directie decat AOL." Yahoo! are in prezent o valoare de piata de 23 mld. dolari, in crestere cu 33% fata de inceputul anului. Microsoft are o valoare de piata de 197 mld. dolari, mai mare cu 14% decat la finele lui 2008.