Intarzieri de 2-3 saptamani la plata salariilor la CFR Marfa

Autor: Mediafax 15.06.2009
Angajatii CFR Marfa primesc avansul din salariul pe luna mai in doua transe si cu intarziere de 2 saptamani, iar lichidarea aferenta o vor incasa cu o intarziere de circa trei saptamani, o solutie luata in calcul pentru rezolvarea problemelor financiare fiind reducerea fondului de salarii cu 44%. „Angajatii CFR au primit jumatate din avansul aferent lunii mai, pe care trebuiau sa-l incaseze pe data de 30 mai, pe 12 iunie, iar cealalta jumatate a avansului va fi incasata pe 19 iunie. Lichidarea pe luna mai, care trebuia platita luni (15 iunie - n.r.), va fi virata pana la sfarsitul acestui luni sau in prima saptamana din luna iulie", a declarat directorul general al CFR Marfa, Calin Gratian.
El a explicat intarzierile salariale prin faptul ca societatea trebuie sa plateasca in aceasta luna o transa dintr-un imprumut sindicalizat de 120 mil. euro, contractat in 2007 de la un consortiu de banci.
„Virarea lichidarii va intarzia in fiecare luna, pana nu se va lua o masura in zona sociala. Anul trecut, salariile erau 38-39% din venituri, iar in anul 2005, acestea aveau o pondere de 20%", a mai spus directorul CFR Marfa, care are aproximativ 18.000 de salariati.