Danezii de la Danfoss investesc 10 mil. euro intr-o fabrica

Autor: Vlad Anastasiu 22.06.2009
Grupul industrial danez Danfoss a finalizat constructia unui noi sediu in Romania in Popesti-Leordeni, complex care va include atat o fabrica pentru solutii de termoficare si componente, cat si spatii de depozitare si vanzare, investitia ridicandu-se la 10 mil. euro.
Centrul se afla pe o suprafata de 40.000 mp, din care 6.800 reprezinta spatii interioare. Fabrica va produce module de termoficare si schimbatoare de caldura pentru piata din Romania, dar va deservi si pietele externe din regiunea Europei de Est. Grupul Danfoss a intrat pe piata locala in 1996, prin deschiderea unui centru de vanzari. In 2006, odata cu achizitia firmei Schmidt-Bretten Technology, unul dintre principalii producatori de module pentru termoficare din Romania, compania a inceput si activitatea de productie pe plan local.
In 2008, compania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 11 mil. euro si numara in prezent peste 140 de angajati. Investitia de 10 mil. vine pe fondul potentialului ridicat pentru solutiile de termoficare atat pe piata locala, cat si pe restul pietelor din regiune, au apreciat reprezentantii companiei. "In prezent, potentialul pentru aplicatiile moderne de termoficare este enorm, in special in Europa de Est, asupra careia se concentreaza aceasta investitie. Potentialul ridicat este argumentul fundamental din spatele acestei investitii importante", a declarat Lars Tvenn, vicepresedintele Danfoss District Heating.
Danfoss este cel mai mare grup industrial din Danemarca, cu o cifra de afaceri anuala care depaseste 3,6 mld. euro si peste 22.000 de angajati.