P&G recruteaza din scolile tehnice pentru fabrica de la Urlati

Autor: Mihaela Popescu 24.06.2009
Fabrica P&G de sampoane si alte produse de ingrijire a parului, aflata in curs de constructie la Urlati (Prahova), va avea pana la finele anului 100-120 de angajati, dublu fata de numarul actual.


„Pana acum au fost recrutate aproximativ 50 de persoane. Avem deja 15 - 20 de persoane recrutate de la universitatile tehnice, iar acum suntem in plin proces de angajare a persoanelor care vor opera liniile de productie, le vor intretine si se vor ocupa de sisteme", au declarat reprezentantii P&G Romania.
Constructia fabricii a inceput in luna februarie a acestui an, in total fiind planificate investitii de aproximativ 50 de milioane de dolari pana la finele lui 2010.
„Spre finalul anului ne vom concentra mai mult pe recrutarea operatorilor pentru linia de productie, care vor beneficia de training suplimentar in cadrul firmei noastre. Intentionam sa avem in jur de 100 - 120 de angajati spre sfarsitul anului 2009. Va trebui sa angajam si alti oameni anul viitor, pana in decembrie, atunci cand vom incepe productia la Urlati la capacitate maxima", au precizat reprezentantii Procter & Gamble.
Acesta este primul proiect greenfield al companiei americane Procter & Gamble in Romania. Producatorul a anuntat anterior ca in momentul inaugurarii unitatii de la Urlati aproximativ 50% din productie va fi livrata pe pietele externe din Balcani. Compania a anuntat investitii totale de 100 de milioane de dolari la Urlati.
In acest an americanii de la P&G ar putea numi un alt director general la conducerea subsidiarei din Romania, mandatul lui Jose Medran fiind aproape de finalizare. Reprezentantii companiei spun ca decizia privind functia de director general nu a fost inca luata. „Ceea ce se urmareste, ca decizie strategica, este asigurarea continuitatii in aceasta perioada", au declarat ei. 
Principalii competitori ai P&G pe piata produselor de ingrijire a parului din Romania, Unilever, Henkel, Colgate-Palmolive si Beiersdorf (Nivea), activeaza la nivel local doar cu importuri pe aceasta categorie.
La nivel local, P&G este cel mai mare jucator din industria bunurilor de larg consum nealimentare. Compania detine in prezent o singura fabrica in Romania, Detergenti SA din Timisoara, unde sunt produsi detergentii Ariel Tide, Bonux sau inalbitorul Ace. Unitatea a fost achizitionata de la stat in anul 1995.
Anul trecut, Detergenti SA a inregistrat o cifra de afaceri neta de 11,4 mil. euro si un profit net de 0,56 milioane de euro, conform datelor raportate de P&G
La randul sau, Procter&Gamble Distribution, divizia locala de distributie a producatorului american, a realizat o cifra de afaceri de 1,16 miliarde de lei (315 milioane de euro), in crestere cu aproape 5% fata de valoarea din 2007, potrivit aceleiasi surse. Procter & Gamble Distribution este cea mai mare companie detinuta de gigantul P&G in Romania.