Cambolive, Renault: Incepem sa recuperam cota de piata

Autor: Bogdan Alecu 28.06.2009
Fabrice Cambolive, directorul comercial pentru marcile Renault, Nissan si Dacia in Romania, spune ca piata auto locala se va stabiliza in 2010, in conditiile in care 2009 va ramane un an dificil.
„Piata auto locala se afla in criza in acest moment. Noile reglementari din programul Remat vor permite o crestere a vanzarilor prin intermediul acestuia, dar nu vedem o revenire a vanzarilor in a doua parte a anului", a subliniat Cambolive.
In primele cinci luni ale anului vanzarile de autovehicule au inregistrat o scadere de 53% la aproape 65.000 de unitati, potrivit statisticilor APIA, in timp ce in prima etapa a programului Remat s-au vandut 12.000 de autoturisme, aproape jumatate din cota alocata de 20.000 de unitati.
Datorita programului „Rabla", Dacia a inregistrat o crestere a cotei de piata, in conditiile unei piete auto in scadere cu peste 50%. La nivelul primelor cinci luni constructorul autohton detinea o cota de 28%, in timp ce in mai anul acesta a urcat la aproape 31%, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani. In aceeasi perioada a anului trecut Dacia avea o cota de 26%.
„In conditiile economice actuale este tot mai dificil sa achizitionezi un automobil nou, dar prin programul Remat si prin oferte, modelele Dacia au devenit mai accesibile, ceea ce se reflecta intr-o cota de piata in crestere", a subliniat Cambolive.
Atat Dacia, cat si Renault au accelerat in ultimele luni lansarile de noi modele, pentru a fi prezenti pe cat mai multe segmente din piata. Dacia a lansat versiunea diesel a lui Sandero in luna martie, dupa ce initial se discuta despre o lansare in iunie, iar Renault a lansat alaturi de Clio facelift si Clio Estate facelift, in conditiile in care generatia anterioara nu a fost prezenta pe piata locala.
In 2009 Renault Romania va investi 40% din bugetul de promovare in modelele Clio si Megane. „Nu avem un obiectiv in ceea ce priveste cota de piata din acest an deoarece volumul total al pietei nu poate fi estimat in conditiile actuale. Suntem multumiti cu ce s-a intamplat pana acum deoarece am inceput sa recuperam cota de piata".
 
Dacia SUV vine la Frankfurt
Dacia va prezenta in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din aceasta toamna primul SUV din istoria marcii, urmand ca ulterior sa lanseze un monovolum si un sedan mai mare decat Logan, pastrand politica de preturi reduse a marcii, potrivit declaratiilor lui Jacques Chauvet, presedintele CA al Dacia, citat de cotidianul francez La Tribune.