BNR a intervenit cu 4,5 mld. euro din rezerve, din octombrie 2008 pana in prezent, pentru a diminua volatilitatea cursului

Ziarul Financiar 20.07.2009

BNR a intervenit in piata interbancara cu circa 4,5 mld. euro din rezerve, din octombrie 2008 pana in prezent, pentru a diminua volatilitatea cursului.

Banca Mondiala a elaborat Strategia de Parteneriat cu Romania, elaborata in urma unor consultari cu Guvernul pentru perioada 2009-2013 si discutata joi de Consiliul Directorilor BM. In document se mentioneaza: mentinerea creditarii societatilor private, in special a IMM-urilor si firmelor din sectorul agricol, este critica pentru indepartarea efectelor crizei;
Deprecierea cu 15% a leului fata de euro din octombrie 2008 a pus presiuni pe datoriile populatiei, firmelor si pe bilanturile bancilor; Incetinirea fluxurilor de capital, presiunile de depreciere a leului si reducerea cererii aduc riscuri pentru stabilitatea financiara.

Cititi si Banca Mondiala: Reformati sectorul public, eficientizati politica fiscala si continuati creditarea firmelor. Cum comentati?