O firma din Targoviste isi dubleaza capacitatea de productie cu 47.000 de euro de la UE

Autor: Adriana Rosoga 07.09.2009

Firma Contas Serv din Targoviste, judetul Dambovita, care anul trecut a rulat afaceri de peste 400.000 de euro din productia de tamplarie PVC si aluminiu cu geam termopan, jaluzele, va primi fonduri europene nerambursabile de 47.000 de euro pentru achizitionarea unei linii performante de utilaje necesare pentru productia de tamplarie.

Proiectul "Modernizare hala de fabricatie prin achizitie de utilaje la SC Contas Serv Targoviste" a fost depus in aprilie anul trecut la ADR Muntenia (adrmuntenia.ro), a fost aprobat in ianuarie anul acesta, iar contractul a fost semnat in aprilie 2009.

"Am apelat la fonduri europene pentru a achizitiona o linie mai performanta de utilaje care sa ma ajute sa cresc productivitatea muncii, capacitatea de productie de minim doua ori si calitatea produselor. Vom achizitiona trei utilaje, dintre care masa de montat feronerie este cea mai scumpa, de 25.000 de euro, fara TVA. Am apelat la o firma de consultanta pentru ca ne-a usurat munca", spune Ion Statescu, asociatul unic al Contas Serv. Valoarea totala a proiectului este de circa 80.000 de euro, iar durata de implementare, care este impartita in trei etape, este de un an.

"Contributia proprie este sustinuta din reinvestirea profitului, deoarece nu vrem sa apelam la credite care sunt mai scumpe. Puteam sa facem investitia si din surse proprii, dar ar fi durat mai mult, pentru ca achizitionam utilajele in etape cu o intindere mai mare", precizeaza Statescu. El mai spune ca anul acesta, pretul utilajelor pe care le va achizitiona a scazut fata de anul trecut, cand a semnat proiectul. "Un alt avantaj este ca la aceleasi preturi pe care le-am luat in calcul anul trecut putem achizitiona utilaje mai performante."

Contas Serv, care anul trecut a obtinut si certificarile ISO 9001 privind managementul calitatii, a facut prima selectie de oferte pentru a achizitiona o masina de debitat profile la doua capete cu posibilitatea debitarii a doua profile simultan, care ii va permite sa creasca productia de 4-8 ori la taiat. "Capacitatea de productie a firmei este de maxim 45 de unitati pe zi de ferestre, iar in prezent se produc circa 20-30 de unitati de ferestre si usi pe zi, iar la jaluzele capacitatea maxima este de 50 de jaluzele pe zi, in prezent se produc circa 10-20 de jaluzele pe zi, in functie de comenzi", spune Statescu.

Fondatorul Contas Serv a scazut marja de profit anul acesta pentru a rezista pe piata. "Toti cei care lucreaza in productie s-au confruntat in primele cinci luni ale anului cu scaderea cererii, in prezent producem la circa 70% din volumul produs anul trecut. Noi ne-am adaptat la piata, lucram cu o marja de profit mai mica."

Anul trecut firma a avut afaceri de peste 400.000 de euro. "In ultimii doi ani a scazut cererea de jaluzele verticale, pentru ca au aparut sisteme noi de umbrire. In schimb, a crescut si se mentine cererea de ferestre din PVC, care aduce si cele mai mari venituri", precizeaza Ion Statescu.

Cine ia banii:

Compania: Contas Serv, Targoviste

Obiect de activitate: productia de tamplarie PVC si aluminiu cu geam termopan

Proiectul: "Modernizare hala de fabricatie prin achizitie de utilaje la SC Contas Serv Targoviste"

Valoarea totala a proiectului: 80.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 47.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: peste 400.000 de euro