Lutz Stache, omul care a vandut la timp: Castig inca multi bani

Autor: Ioana David 11.09.2009

Omul de afaceri Lutz Stache, care a vandut anul trecut grupul de firme Simcor Oradea intr-o tranzactie de 53 mil. euro, afirma ca se mai pot face afaceri profitabile in Romania in vremuri de criza, cele mai recente investitii fiind preluarea afacerii cu var de la ArcelorMittal Galati si a 23% din actiunile distribuitorului de medicamente Remedia.

"Am investit peste 50 milioane de euro pana acum in Romania. Grupul AHG (AHG Industry - n.red.) are destul capital, destui bani. Castig inca bani multi", a spus Lutz Stache, CEO al AHG Industry.

Germanul are in derulare investitii in constructia unei noi capacitati de productie a varului la Galati, precedenta fiind foarte veche. Bugetul total alocat preluarii si investitiilor ulterioare este de 40 mil. euro.

Finalizarea lucarilor se va face in doi ani, moment la care vanzarile anuale generate vor fi de 35-40 mil. euro. Pana atunci, fabrica va vinde de 6-7 mil. euro anual. Productia urmeaza sa fie de 400.000 de tone de var anual.

Anul acesta, Stache a investit si in achizitia de actiuni ale distribuitorului de medicamente Remedia, cu afaceri de peste 20 mil. euro in primele opt luni ale anului.

Remedia are si o retea de 50 de farmacii, iar pana la sfarsitul anului are in vedere lansarea unei farmacii online. Grupul german AHG Industry, controlat de Stache, are o cifra de afaceri de peste 700 mil. euro la nivel regional si afaceri in Turcia, Germania, Polonia, Romania, Irak si China.

Pana acum o luna, Stache era un om de afaceri extrem de discret, dar a intrat in atentia presei tabloide si de sport cand s-a aflat ca ar vrea sa cumpere clubul de fotbal Rapid Bucuresti. "Sunt discutii sa cumpar Rapid. Sunt in negocieri cu dl. Copos si am decis sa fie deocamdata confidential. Nu pot sa discut acum toate detaliile", a spus Stache.