Top Brands cumpara o fabrica de lactate in Giurgiu

Autor: Diana Tudor Stoica 10.09.2009

Top Brands Distribution, al doilea mare distribuitor de bunuri de larg consum la nivel local, cu afaceri de peste 220 mil. euro in 2008, a achizitionat 66% din actiunile Master House Grup din Bucuresti si a preluat controlul asupra fabricii de lactate detinuta de companie in localitatea Bucsani, din judetul Giurgiu.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, dar achizitia va permite intrarea Top Brands (TBD) in productia de lactate, o piata de peste un miliard de euro, cu potential mare de crestere. Potrivit informatiilor din industrie, o fabrica ce proceseaza 5.000 de litri de lapte pe zi costa in jur de 1,2 mil. euro. Fabrica din Bucsani are o capacitate de procesare a laptelui de 10.000 de litri pe zi, conform autorizatiei de mediu emisa in luna iunie a acestui an.

Intrarea in productie cu un brand propriu este unul dintre obiectivele anuntate de reprezentantii TBD la inceputul acestui an. TBD este detinuta de libanezul Wael El Ghadban si de alti doi investitori straini cu cetatenie elvetiana, actionari la Brightlane LLC (care detine 50% din capitalul companiei.

Potrivit informatiilor Registrului Comertului, Master House Grup, cu afaceri de 200.000 de lei (54.000 euro) in 2008, este detinuta in prezent de TBD (66% din titluri) si de fondatorii afacerii, palestinianul Abu Wakid Darwish (27,25%) si sotia sa Nicoleta (6,08%).

Abu Wakid Darwish si sotia sa nu au putut fi contactati pentru a confirma aceste informatii. Reprezentantii Top Brands au confirmat aceste informatii, insa sustin ca vor oferi mai multe detalii in momentul finalizarii strategiei companiei.