Copos raspunde protestatarilor de la Ana Imep Pitesti: contextul economic este nefavorabil maririi salariilor

Ziarul Financiar 11.09.2009

Greva de avertisment care a avut loc joi la sediul societatii producatoare de motoare electrice Ana Imep Pitesti nu este justificata, tinand cont ca venitul salarial mediu net lunar in Ana IMEP este in prezent de 1180 lei/salariat, intru totul comparabil cu venitul mediu net pe ramura, care este de 1200 lei, se arata intr-un comunicat de presa al omului de afaceri George Copos.

Conform omului de afaceri, contextul economic generat de criza mondiala este nefavorabil societatii, care a inregistrat o scadere drastica a comenzilor de motoare electrice, fapt ce a dus la imposibilitatea maririi salariilor angajatilor.

"In aceste conditii severe, in care indicatorii economici ai societatii s-au redus cu o treime, in anul 2009 s-au platit toate drepturile salariale, s-au acordat tichetele de masa si toate celelalte sporuri si drepturi prevazute de contractul colectiv de munca", se mai arata in comunicat.

De asemenea, Copos a mentionat ca administratia societatii a stabilit sa isi mentina programul de investitii si a decis ca profitul realizat in exercitiul financiar 2008 sa nu fie distribuit ca dividende catre actionari, ci sa ramana in firma pentru recapitalizare.

Joi, aproximativ 300 din cei 680 de angajati ai societatii care face parte din grupul Ana Holding detinut de omul de afaceri George Copos, s-au aflat, intr-o greva de avertisment de doua ore.