Guvernul britanic ar putea interzice fostilor directori ai MG Rover sa mai conduca vreo companie

Ziarul Financiar 11.09.2009

Patru directori care au condus compania auto MG Rover pana la colapsul acesteia in 2005, ducand la pierderea locurilor de munca de mii de britanici, s-ar putea confrunta cu perspectiva de a nu mai detine nicio functie de conducere pentru tot restul vietii, informeaza publicatia The Independent.

Echipa de oameni de afaceri si manageri cunoscuta ca "The Phoenix Four", care a preluat MG Rover in luna mai a anului 2000 de la grupul german BMW pentru suma simbolica de zece lire sterline, a declarat falimentul companiei in 2005, ca urmare a datoriilor de aproape 1,3 miliarde lire sterline.

Cei patru sunt acuzati ca au indus in eroare autoritatile trimitand cifre false cu privire la afacerile companiei si ca si-au alocat compensatii salariale neconforme cu situatia cu care se confrunta compania.

Secretarul britanic pe probleme de afaceri, Peter Mandelson, a declarat ca pe baza raportului privind concluziile anchetei, vor fi demarate proceduri legale de declarare a directorilor vizati drept inapti sa detina functii de conducere si sa administreze o companie.

Decizia autoritatilor ii vizeaza pe Peter Beale, John Edwards, Nick Stephenson si John Towers, cei care formeaza grupul "The Phoenix Four".