O masina din cinci vandute de Renault in Europa pleaca din Pitesti

Autor: Cristi Moga 15.09.2009

Ponderea Dacia in vanzarile grupului Renault la nivelul Uniunii Europene a crescut de la 13% la 19% in primele opt luni ale anului, ca urmare a cresterii vanzarilor producatorului local cu 30% in aceasta perioada, reiese din datele Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Dacia a vandut in perioada ianuarie-august a acestui an mai mult de 160.000 de masini in tarile Uniunii Europene, in crestere cu 30,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce Renault a inregistrat un declin al vanzarilor de 14,8%, pana la 679.000 de unitati.

Cresterea vanzarilor Dacia este bazata pe exporturi, in conditiile in care piata locala de autoturisme noi a inregistrat una dintre cele mai mari contractii in primele opt luni ale anului, de -59,5%.

In aceeasi perioada piata auto din Germania, principala piata de export a Dacia, a crescut cu 26,8%, cresteri mai inregistrand si Austria (5,5%) sau Franta (1,1%).

Per total, piata europeana de autoturisme noi a scazut in primele opt luni ale anului cu 8,1%, pana la un nivel de 9,5 milioane de masini vandute, potrivit acelorasi date ale ACEA.