De la bere la iaurt: Fostul sef pe vanzari al Bergenbier a fost recrutat de Tnuva

Autor: Diana Tudor Stoica 15.09.2009

Cristian Popa (foto), cel care a coordonat in ultimii sase ani vanzarile InBev Romania, producatorul berii Bergenbier, a preluat in luna august a acestui an functia de director de vanzari al producatorului de lactate Tnuva Romania, potrivit reprezentantilor Tnuva.

El il inlocuieste pe israelianul Eldar Yshai, seful pe vanzari Tnuva in ultimii patru ani, si coordoneaza in prezent vanzari de aproximativ 25 de milioane de euro dupa ce a supravegheat in ultimii ani afacerile de peste 170 de milioane de euro ale producatorului berii Bergenbier. In prezent, venitul unui director de vanzari in cadrul unei filiale de multinationala variaza intre 5.000 si 7.000 de euro.

Popa, 41 de ani, are o experienta de 17 ani in vanzari in cadrul mai multor companii multinationale, fiind ultimul manager InBev Romania care a facut parte din echipa creata de Mihai Albu si Mihai Ghyka, fostii directori generali ai producatorului Bergenbier.

El si-a inceput cariera in anul 1992 ca reprezentant de vanzari al producatorului de tigarete JTI. Doi ani mai tarziu el a devenit Sales Director al companiei Stimorol, iar in anul 1995 se alatura echipei de vanzari a Procter & Gamble (P&G) in pozitia de Key Account Manager.