Apelul ratat care a dus la caderea economiei globale. Daca Buffett stia sa isi acceseze mesageria vocala, Lehman nu mai intra in faliment - update

Autor: Cristina Roşca 16.09.2009

Soarta Lehman Brothers a stat in mainile miliardarului Warren Buffett care, strain de miracolele tehnologiei nu a reusit sa isi acceseze casuta vocala, unde il astepta un mesaj care ar fi putut schimba soarta lumii, scrie The Telegraph.

Buffett a recunoscut ca a fost contactat de reprezentantii bancii britanice Barclays in septembrie anul trecut care ii cereau sa le ofere garantie pentru ca banca britanica sa poata inainta o oferta de cumparare pentru Lehman.

Incercarea Barclays de a prelua Lehman a esuat dupa ce Trezoreria americana a refuzat garantarea activelor toxice detinute de Lehman fara a obtine acordul consiliului de administratie. Se crede ca Barclays ar fi cerut lui Buffett sa ajute prin relatiile sale pentru a permite incheierea unei intelegeri intre cele doua banci inainte de intrunirea consiliului.

Anterior, Buffett ar fi cerut reprezentantilor Barclays sa nu il contacteze pe telefonul respectiv.

Daca ar fi reusit sa faca achizitia la timp, Lehman ar fi ajuns sa aduca un profit exceptional de 8,2 miliarde dolari.

Avocatii Lehman au declarat ca afacerea a fost realizata in asa fel incat "sa aduca Barclays un profit exceptional imediat".