Actionarul Certasig: Vindem compania peste cinci ani

Autor: Angela Placinta 20.09.2009

Actionarul majoritar al Certasig, fondul de investitii Royalton Partners, are in plan sa isi vanda pachetul de 95% din actiunile asiguratorului peste cinci ani, in conditiile in care a preluat compania in decembrie 2007.

Pana in prezent, fondul a investit 15 mil. euro in Certasig, companie de mici dimensiuni, cu afaceri de 10,4 mil. lei (2,8 mil. euro) anul trecut. Royalton Partners mai detine participatii la companii din Polonia si Cehia, valoarea totala a activelor fondului fiind de circa 200 mil. euro. "In mod normal, pastram participatiile la companii timp de 3-7 ani. Ne asteptam ca peste 5 ani sa vindem Certasig sau sa o listam la bursa", a declarat Nigel Williams, unul din partenerii fondului si presedintele Certasig.

Asiguratorul s-a dezvoltat puternic dupa achizitia de catre fond. Daca in 2007 avea doar 15 angajati, in prezent numarul acestora se ridica la 100. Compania a lansat mai multe produse noi, printre care asigurari maritime si de sanatate, si mizeaza pe colaborarea cu brokerii. Potrivit lui Williams, anul acesta Certasig va inregistra prime brute subscrise de 9 mil. euro, de trei ori peste nivelul din 2008.