UPDATE - Accident de tren langa Craiova; daune de cinci milioane de euro. Berceanu: Accidentul feroviar, cauzat de "un act intentionat" - GALERIE FOTO

Ziarul Financiar 21.09.2009

Locomotiva si opt vagoane ale unui tren de calatori au deraiat, in noaptea de duminica spre luni, la cateva minute de la plecarea din Gara Craiova, 15 persoane fiind duse la spital în urma accidentului, informeaza Mediafax.

Accidentul a avut loc in jurul orei 02.30, in dreptul localitatii doljene Carcea, unde au deraiat locomotiva si opt din cele noua vagoane ale trenului accelerat 1.692, care circula pe ruta Timisoara - Bucuresti.

Cei aproximativ 300 de pasageri care se aflau in garnitura au fost evacuati din tren cu ajutorul jandarmilor, iar unii calatori au spus ca a durat circa 20 de minute pana au reusit sa iasa din tren, vagoanele fiind rasturnate pe o parte, iar multe dintre ele fiind aruncate la cativa metri distanta de calea ferata.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca primele date arata ca accidentul feroviar de la Carcea a fost cauzat de "un act intentionat", dupa ce o persoana a desfacut o piesa care face legatura intre sine, folosind ulei pentru a unge sina, precum si instrumente speciale.

Intrebat ce pagube estimeaza la prima vedere, in urma acestui accident, ministrul a raspuns ca, fiind vorba despre opt vagoane si o locomotiva, in opinia sa, la prima vedere, este vorba despre "cinci milioane de euro sau chiar mai mult".

Berceanu a mai spus ca urmeaza ca echipa de ancheta constituita in acest caz sa stabileasca daca vagoanele deraiate vor mai putea fi folosite sau trebuie trimise la fier vechi.