146.000 € pentru structuri din lemn pentru acoperisuri

Autor: Adriana Rosoga 23.09.2009

Firma Cibco Wood din Targu-Neamt, specializata in productia de sarpante industriale si civile (structuri din lemn pentru acoperisuri) si care anul trecut avea afaceri de peste 770.000 de euro, va primi fonduri nerambursabile de 146.000 de euro pentru achizitionarea de utilaje pentru productia si montarea de sarpante.

Proiectul "Echiparea cu noi tehnologii in vederea cresterii competitivitatii pe piata", care are o valoare totala de 248.000 de euro, a fost depus anul trecut in cadrul Programului Operational Regional (POR), "Sprijinirea microintreprinderilor".

"Construim sarpante pentru acoperisuri si aveam nevoie de utilaje pentru productia si montajul acestora. Proiectul nostru trebuie sa fie finalizat pana anul viitor in iunie", spune Valeriu Barsan, administratorul Cibco Wood.

Perioada de implementare a proiectului este de un an de zile si va fi desfasurat in doua etape. Administratorul Cibco Wood spune ca pretul utilajelor pe care l-a luat in calcul cu un an in urma nu a scazut. "Pretul utilajelor pe care dorim sa le achizitionam este acelasi ca anul trecut cand am intocmit proiectul. In plus, am avut de suportat si diferenta de curs valutar de la 3,6 la 4,2 lei."

Firma are patru angajati si in urma implementarii proiectului va mai crea trei locuri de munca. Cibco Wood lucreaza are lucrari in toata tara.

"Lucram atat pentru persoane fizice care doresc sa-si construiasca o casa, cat si pentru constructia de centre comerciale, hale de productie, depozite, restraurante, hoteluri. In prezent, avem lucrari in Suceava, Iasi."

Barsan precizeaza ca, desi procedura de accesare a fondurilor nerambursabile a fost destul de greoaie si a durat peste un an, va duce la finalizare proiectul. "Nu vom renunta la proiect chiar daca a durat atat. Se obtin foarte greu aceste proiecte si sunt foarte multe etape de parcurs."

Cine ia banii:

Compania: Cibco Wood, Targu-Neamt

Obiect de activitate: productia de structuri din lemn pentru acoperisuri

Proiectul: "Echiparea cu noi tehnologii in vederea cresterii competitivitatii pe piata" Valoarea totala a proiectului: 248.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 146.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 770.000 de euro