Ce scrie astazi The Wall Street Journal pe prima pagina

Ziarul Financiar 23.09.2009

Autoritatea britanica de concurenta a amendat 103 companii de constructii

Organismul de concurenta din Marea Britanie a anuntat ca va impune amenzi in valoare totala de 129,5 mil. lire sterline (142,8 mil. euro) unui numar de 103 de companii de constructii, acuzate ca au stabilit intelegeri privind anumite contracte de constructii.


Statele Unite si China nu au anuntat masuri concrete de reducere a emisiilor toxice

Cele doua tari cu cele mai mari emisii de gaze cu efect de sera din lume, Statele Unite si China, au pledat pentru adoptarea unor noi masuri care sa reduca emisiile ce provoaca schimbarile climatice, insa nu au adus in discutie vreun angajament propriu concret. Presedintele american Barack Obama a afirmat ca SUA vor actiona astfel incat sa combata schimbarile climatice, in timp ce presedintele chinez Hu Jintao a spus ca tara sa va reduce considerabil emisiile de carbon in urmatorii 11 ani, insa niciunul dintre cei doi nu a explicat concret care vor fi masurile ce se vor adopta in acest sens.


Rusia intinde covorul rosu pentru companiile energetice

Rusia va intampina saptamana aceasta cele mai importante companii energetice din lume, in conditiile in care premierul rus Vladimir Putin va organiza o reuniune cu privire la exploatarea rezervelor de gaz natural de la Yamal, unul dintre ultimele trofee energetice din lume.