Unul din locotenentii lui Trump: Cine are bani acum e rege! Voi vorbi cu seful meu despre oportunitatile din Romania

Autor: Laurentiu Cotu 24.09.2009

Bernd Lembcke, vicepresedinte executiv al Trump Organization, principala companie detinuta de miliardarul Donald Trump, ii sfatuieste pe oamenii de afaceri care detin investitii in hoteluri sa reduca preturile sau sa ofere cazare gratuita clientilor, pentru a-si sustine afacerile.

Lembcke a spus in timpul unei intalniri cu hotelierii clujeni ca va discuta cu patronul sau despre oportunitatile din Romania. Companiile lui Trump cauta middle si top manageri romani pentru proprietatiile magnatului din Statele Unite.

20 de romani au fost recrutati de Trump in 2009

"Intentionam sa gasim oameni cu potential si cu abilitati de adaptare care sa lucreze pentru afacerile Trump. Cautam personal pe segmentul food, front desk, sunt de asemenea romani care au ajuns assistant manageri in cadrul companiei dupa mai multi ani de munca", a spus Pepe Petrina, presedinte al Magna Consulting, organizator al intalnirii de la Cluj si directorul Clubului Mar-a-Lago din Florida, una dintre proprietatile lui Donald Trump. In acest an au fost recrutati 20 de romani care lucreaza in Trump Organization. "Reducerea preturilor de cazare sau oferirea unor pachete de cazari gratuite vor incuraja vanzarile pe o perioada mai lunga de timp. Accesul gratuit al clientilor la terenurile de sport nu necesita cheltuieli mari pentru propietarii hotelurilor, iar ca alternativa pentru concedieri, reduceti programul de lucru al angajatilor, aceasta masura fiind aplicata de noi la Florida, in cadrul clubului exclusivist al domnului Donald Trump", a declarat Bernd Lembcke, vicepresedinte executiv al Trump Organization, in cadrul unui seminar organizat la Cluj-Napoca despre situatia din industria hoteliera romaneasca.

Reprezentantul Trump Organization spune ca cresterea economica se va realiza abia incepand din anul 2011, iar anul viitor va fi un an de stagnare economica pentru economia intregii lumi.

"Cine are bani in momentul de fata este rege. Acum este perioada prielnica pentru dezvoltarea unei investitii. Voi discuta cu seful meu, Donald Trump, despre posibilitatile de investitii care exista in Romania", a afirmat Lembcke. El este vicepresedinte executiv al organizatiei magnatului Donald Trump din 2002. Inainte de a lucra pentru Trump, Lembcke a lucrat pentru mari hoteluri din Germania, Scotia si Marea Britanie. Trump Organization este cel mai mare jucator de pe piata operatorilor hotelieri. Omul de afaceri Donald Trump, proprietarul Trump Organization, a estimat afacerile sale la circa 5 mld. dolari, excluzand valoarea brandului, miliardarul american fiind cel care a construit cel mai luxos cazinou-hotel din lume, Trump Taj Mahal.

In Romania nu a derulat pana in prezent nicio investitie, cu toate ca au aparut informatii despre o presupusa colaborare cu omul de afaceri Gigi Becali pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar de un miliard de euro. In ceea ce priveste implicarea institutilor statului in problema hotelierilor romani, Bernd Lembcke spune ca o scadere temporara a taxelor ar fi o masura benefica pentru toata lumea.

"Tinand cont de situatia economica, consider un lucru benefic daca Guvernul ar interveni si ar scadea putin din taxele hoteliere pentru o perioada scurta de timp, astfel ar putea fi stimulat si turismul. Cand situatia economica se va stabiliza, taxele ar putea fi completate la loc", a spus Bernd Lembcke.