GE Real Estate si Helios Phoenix au inaugurat fara chiriasi un proiect logistic la Brasov

Autor: Vlad Anastasiu 24.09.2009

Compania america GE Real Estate si grecii de la Helios Phoenix au finalizat prima etapa a unui proiect logistic de peste 18.000 de metri patrati la Brasov, insa nu au deocamdata niciun chirias.

Reprezentantii companiei nu au dorit sa precizeze care este valoarea investitiei.

Proiectul consta in doua cladiri in suprafata totala de 18.100 mp din care 1.800 mp sunt destinati spatiilor de birouri. Desi nu au deocamdata chiriasi, dezvoltatorii proiectului Olympian Park Brasov spun ca se afla in discutii cu sase clienti.

"Speram ca pana la sfasitul anului sa avem incheiate primele contracte de inchiriere. Suntem in discutii avansate pentru semnarea unor contracte in suprafata de 10.000 de metri patrati", a declarat Nestor Myrianthous, CEO al Helios Phoenix. Preturile de inchiriere variaza intre 4 si 5 euro/mp/luna, chirie asemanatoare cu cea practicata si in cadrul proiectelor logistice din Capitala. Cele doua companii au anuntat anul trecut constructia a 12 parcuri logistice in Romania, dezvoltate sub brandul Olympian Parks, investitii estimate la acea vreme la 175 mil. euro.

Dupa Brasov, compania a inceput lucrarile la cea de-a doua unitatea pe piata locala, situata la Timisoara, proiectul urmand sa fie livrat anul viitor. Nici valoarea acestui proiect nu a fost mentionata. "Lucrarile la ce-l de-al doilea proiect din reteaua GE Helios, situat la Timisoara, vor fi finalizate anul viitor", a explicat Myrianthous.

Printre dezvolatorii prezenti in piata logistica din Romania se numara ProLogis, Emaxx Real Estate, Cefin Holding sau Portland.

Compania declarase anul trecut ca va incepe lucrarile de constructie si la un proiect in jurul Capitalei, la Chiajna, insa de data aceasta reprezentantii Helios nu au precizat cand vor livra acest proiect. "O sa terminam lucrarile incepute, respectiv proiectele de la Brasov si Timisoara. Pentru restul proiectelor este prea devreme sa avansez un termen de finalizare. Va depinde de cum va evolua piata", a incheiat Myrianthous.