Cum a luat o firma din Craiova echipamente topo-geodezice

Autor: Adriana Rosoga 28.09.2009

Firma Toposurvey din Craiova, judetul Dolj, care activeaza in domeniul geodezie, topografie, cadastru si care anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de peste 145.000 de euro, a finalizat proiectul prin care va primi fonduri nerambursabile de 56.000 de euro pentru achizitionarea de echipamente si instrumente topo-geodezice, calculatoare, laptopuri si software specializat.

Irinel Constantin Gresita, administratorul si fondatorul Toposurvey, a depus in iunie anul trecut proiectul "Dezvoltarea capacitatii tehnice a firmei Toposurvey prin achizitionarea de echipamente moderne" in cadrul Programului Operational Regional, "Sprijinirea microintreprinderilor".

Proiectul, cu o valoare totala de 95.600 de euro, a fost semnat in mai anul acesta si a avut o perioada de implementare de patru luni.

"Am avut o singura etapa pentru proiect deoarece vorbim doar de achizitie de echipamente. Am achizitionat in prima faza receptoare GPS, statii totale, nivela, in general echipamente si instrumente topo-geodezice, iar in a doua etapa doua calculatoare, doua laptopuri si licente software", explica Constantin Gresita.

El spune ca a depus cererea de rambursare pe 7-8 august si va primi 56.000 de euro in luna septembrie.

"Ar trebui sa-mi vina banii. In contract scrie ca sunt returnati in maxim 60 de zile de la data la care am depus cererea de rambursare. Cei de la Agentia pentru dezvoltare regionala sud-vest (ADR Sud-Vest) au venit si au facut verificari la fata locului pentru a vedea daca s-au respectat pasii proiectului."

Pentru partea de cofinantare, firma a obtinut un credit de 300.000 de lei pe o perioada de cinci ani prin CEC Bank. "Am mers la trei banci pana sa obtin credit", spune Gresita.

In urma finalizarii proiectului, au fost create trei locuri de munca. "Daca era sa facem investitia din banii nostri luam doar o treime din echipamente pentru ca suma este destul de mare avand in vedere ca vorbim doar de achizitie de echipamente."

Cine ia banii:

Compania: Toposurvey Craiova, judetul Dolj

Obiect de activitate: activeaza in domeniul geodezie, topografie, cadastru

Proiectul: "Dezvoltarea capacitatii tehnice a firmei Toposurvey prin achizitionarea de echipamente moderne"

Valoarea totala a proiectului: 95.600 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 56.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 145.000 de euro.