Pascariu si Lustig vor sa vanda o locuinta pe zi la Doamna Ghica

Autor: Cristi Moga 28.09.2009
Compania Romfelt Real Estate, printre actionarii careia se numara Dan Pascariu presedintele bancii UniCredit Tiriac sau dramaturgul Adrian Lustig, l-a recrutat pe israelianul Avi Shloush pe pozitia de general manager al proiectului cu 616 apartamente Doamna Ghica.
Obiectivul noului executiv este vanzarea integrala a apartamentelor pana la sfarsitul anului viitor.
"In ultimele luni am vandut aproximativ 40 de apartamente, astfel ca in prezent mai sunt disponibile circa 400. Tinta mea este sa vindem toate locuintele pana la sfarsitul anului 2010, astfel ca vom incepe o campanie puternica de marketing, pentru a atrage oamenii. Bugetul de marketing pana la sfarsitul acestui an este de 250.000 de euro", a declarat Avi Shloush, general manager al companiei.
Cu alte cuvinte, compania isi propune ca in 15 luni sa vanda de doua ori mai multe apartamente decat in primii doi ani de promovare a proiectului, a carui finalizare este programata pentru luna noiembrie a acestui an.
Pana de curand, la conducerea firmei s-a aflat Adrian Lustig, care a ramas in consiliul de administratie si in actionariatul companiei, potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii companiei.
Un nume nou pentru proiect
Una dintre primele masuri luate de israelianul Avi Shloush a fost schimbarea numelui proiectului din Romfelt Plaza in Doamna Ghica Plaza. "Am schimbat numele deoarece oamenii nu stiau unde este Romfelt pozitionat, aveam o problema de notorietate (awareness). Acum nu ma mai intreaba nimeni unde este pozitionat proiectul Doamna Ghica Plaza si suna si mai bine noul nume", explica directorul ansamblului.
Shloush este de profesie avocat si activeaza pe piata imobiliara locala de cinci ani si jumatate, timp in care s-a ocupat si de partea de dezvoltare a companiei Jupiter Group, care a realizat proiectul Jupiter City din Pitesti, avand printre chiriasi Carrefour, Praktiker, Media Galaxy si Mobexpert. Shloush a venit la conducerea Doamna Ghica Plaza alaturi de alti doi fosti angajati ai Jupiter.
Preturile apartamentelor din proiectul Doamna Ghica Plaza pornesc de la 56.000 de euro pentru o garsoniera cu o suprafata utila de 46 de metri patrati si un balcon de 7 mp, si pot depasi 150.000 de euro in cazul apartamentelor cu patru camere.
Finantare de la Alpha Bank
Proiectul este format din noua corpuri de cladire, cel mai inalt dintre acestea avand 24 de etaje, unul dintre cele mai mari turnuri de locuinte din Bucuresti. Cele 616 apartamente vor fi finalizate in noiembrie intr-o singura etapa, constructorii proiectului fiind firmele Mota Engil si Bog'Art.
Investitia de 70 mil. euro in acest proiect a fost finantata si printr-un imprumut de la Alpha Bank, una dintre bancile cu cea mai mare expunere pe piata rezidentiala.
In prezent, dezvoltatorii imobiliari observa o usoara revigorare a vanzarilor de locuinte, ca urmare a programului de garantare a creditelor de catre stat "Prima casa" si a reducerii TVA-ului de la 19% la 5% in cazul achizitiei unor locuinte mai ieftine de 380.000 de lei.
Reprezentantii proiectului Doamna Ghica Plaza au participat si la Targul National Imobiliar, unde au fost prezentate cateva zeci de ansambluri rezidentiale din Bucuresti.
Sfarsitul de an aduce finalizarea mai multor ansambluri rezidentiale de mari dimensiuni, printre care Rasarit de Soare, Asmita Gardens sau InCity Residences, fiecare cu cel putin 500 de locuinte.
Despre proiect