Bucurestiul, nr. 1 in preferintele angajatilor. Cum comentati?

Autor: Alina Pahoncia 28.09.2009
Mai bine de jumatate din cititorii ZF care au raspuns la intrebarea "Ce oras considerati ca va ofera cele mai multe oportunitati pentru a lucra?", in cadrul unui sondaj derulat pe www.zf.ro, au fost de parere ca Bucurestiul este in prezent orasul care ofera cele mai multe oportunitati de cariera.
Pe locul doi in topul preferintelor se afla Timisoara, care a cumulat aproape 12% din voturi, urmat de Cluj, cu 11% din raspunsuri.
ZF a realizat pentru al doilea an consecutiv un clasament al celor mai bune orase in care sa lucrezi in timp de criza, Bucurestiul, Clujul si Timisoara ramanand si in acest an in topul preferintelor executivilor, recruiterilor, ale oamenilor de afaceri si ale absolventilor de MBA. Motivul? Ofera cele mai multe oportunitati de cariera si cele mai mari salarii. Deloc de neglijat, marile orase sunt si printre singurele in care inca se mai fac angajari.
Orase precum Brasov, Sibiu, Constanta, Iasi, Ploiesti sau Arad ocupa locuri mai putin privilegiate in clasamentul facut de oamenii de afaceri, intrucat nu ofera perspective de business si nici nu se pot compara cu orase ca Timisoara sau Cluj-Napoca in ceea ce priveste nivelul investitiilor straine atrase.
In ciuda traficului si a poluarii, Capitala ofera cele mai diversificate oportunitati de cariera, cele mai mari salarii (436 de euro, salariul mediu net) si are cea mai scazuta rata a somajului - 1,9%.
Mai mult decat atat, peste 90% din multinationalele prezente in Romania au sediul in Bucuresti.