Ce afaceri si-au construit singuri copiii miliardarilor locali

Ziarul Financiar 28.09.2009
Dincolo de implicarea sau preluarea afacerilor de familie, mostenitorii miliardarilor locali au incercat si propriile afaceri - fie prin plasarea unor bani, fie prin dezvoltarea unui proiect de la zero.
Spre exemplu, Tiriac Jr. detine acum o participatie de 5,12% din actiunile retailerului de electronice si electrocasnice Flamingo. Conform unor declaratii anterioare, Tiriac Jr. ar dori sa mai cumpere actiuni Flamingo pentru a-si majora participatia. Ion Alexandru Tiriac spune ca mai are si alte investitii la bursa, dar valoarea si componenta portofoliului sunt private.
Un alt exemplu este Enache Jr. Unic mostenitor al afacerii Continental Hotels, Daniel Enache a pus si bazele unei afaceri in domeniul online, Thousand Tiny Tigers, cu scopul de a sustine si dezvolta servicii online. "Valoarea investitiilor facute este foarte mica fata de potentialul fondurilor disponibile si, din pacate, nu prevad o crestere a ratei de disponibilizare a acestora", spunea mai demult Daniel Enache, directorul, omul de marketing, omul de vanzari, omul de HR si uneori si psihologul de la Thousand Tiny Tigers, asa cum se autodescrie.
Cititi mai multe despre copiii miliardarilor locali si afacerile lor pe www.businessmagazin.ro