Dell iese cu un laptop ultra-subtire cu incarcare wireless

Autor: Andrei Constantinescu 30.09.2009
Dell, producatorul american de computere, a lansat cel mai subtire laptop din gama lor de produse, cu o diagonala de 40 cm (16 inchi), o grosime mai mica de 2,5 cm si o greutate de aproximativ 2 kg. Dispozitivul, denumit Latitude Z, este cel mai subtire si mai usor laptop de 16 inchi din lume, concurand cu Apple MacBook Air de 13 inci (33 cm) care are o grosime de 1,9 cm si o greutate de 1,3 kg.
Pretul noului produs Dell porneste de la 1.999 de dolari (1.369 de euro), iar publicul-tinta principal al laptop-ului este "segmentul celor care vor sa impresioneze", au declarat oficialii companiei.
Usor si subtire reprezinta doua caracteristici care au devenit o prioritate pentru producatorii de laptop-uri in aceasta toamna atat pe segmentul de consumatori, cat si pe segmentul de business.
Dezvoltarea tehnologica le permite producatorilor sa "inghesuie" mai multe elemente de sporire a performantei intr-o forma din ce in ce mai mica.
Dell a mai lansat un laptop subtire, denumit Adamo, pentru segmentul consumatorilor la inceputul acestui an.
"Vedem caracteristici precum subtire si usor care se imprastie de-a lungul portofoliului nostru", a declarat Todd Forsythe, vicepresedintele grupului de produse comerciale Dell.
Oficialii Dell au spus ca Latitude Z este primul laptop care poate fi incarcat fara a fi conectat la priza, ci doar plasat intr-un suport special, la fel cum se incarca si periutele de dinti electrice. Suportul de incarcare se vinde separat.
Ecranul laptop-ului are laterale sensibile la atingere care permit rularea unor aplicatii setate sau navigarea si orientarea pe o pagina web (scrolling).
Compania de tehnologie Dell a anuntat ca a ajuns la un acord cu Perot Systems pentru cumpararea, cu aproape patru miliarde de dolari, a producatorului american de solutii de afaceri bazate pe tehnologie, Perot Systems, prezent si in Romania.
Oferta Dell prevede preluarea actiunilor Perot la un pret de 30 de dolari pe unitate, cu 67,5% mai mare decat cotatia la care titlurile au inchis sedinta de tranzactionare de vineri pe bursa de la New York. Perot Systems a deschis la inceputul acestui an un centru tehnologic in Romania.