Un antreprenor din distributie vinde penthouse-uri de 740.000 euro in Brasov

Autor: Vlad Anastasiu 29.09.2009
Omul de afaceri Gabi Stan, cu afaceri de cateva zeci de milioane de euro in piata de distributie, a construit 96 de apartamente in Brasov in cadrul proiectului Bellevue Residence, unde pretul unui penthouse ajunge la 740.000 de euro.
Potrivit reprezentantilor companiei, circa 80% din cele 96 de apartamente au fost deja vandute. Proiectul prevede si o a doua faza de dezvoltare, a carei finalizare este estimata pentru sfarsitul anului viitor.
"Proiectul cuprinde 9 blocuri, 6 finalizate acum, cu 96 de apartamente, iar restul de 3 blocuri urmeaza sa fie livrate anul viitor, in decembrie. Din prima etapa am vandut aproximativ 80% din apartamente, iar in cea de-a doua etapa sunt vandute 25%, iar 5% reprezinta rezervari", a declarat Gabriel Stan, directorul general si proprietarul firmei Gabi's Development. Valoarea proiectului este estimata la circa 30 de milioane de euro, respectiv mai mult de 200.000 de euro per apartament.
Preturile variaza intre 119.000 euro, plus TVA pentru un apartament de doua camere si 740.000 de euro pentru un penthouse, cu o suprafata de 227 de metri patrati construiti, la care se adauga o terasa de 144 de metri patrati.
"Aproximativ 20% dintre apartamente au fost vandute inca de la stadiul de machetea a proiectului. Am vandut aproape tot pana in decembrie anul trecut. De la inceputul anului am vandut in medie 3 apartamente la doua luni."
Dezvoltatorul planuia ca preturile apartamentelor din faza a doua sa fie cu 30% mai ridicate, dar din cauza crizei din imobiliare dezvoltatorul a luat decizia de a nu majora preturile.
"Preturile pentru apartamentele din celelalte trei blocuri ar fi trebuit sa fie cu 30% mai ridicate. Majorarea preturilor era gandita ca urmare a sigurantei pe care o prezinta un proiect finalizat in prima etapa", a spus Stan.
Finantarea a fost asigurata in proportie de 30% din surse proprii, 30% din bani atrasi de la clienti, iar pentru restul investitie a fost contractat un credit de la Alpha Bank.
"Din businessul de distributie am adus 10 milioane de euro pentru dezvoltarea proiectului", a precizat Stan.
Gabi Stan a pus bazele grupului de distrubutie Gabi's Pappa Reale, cu afaceri de cateva zeci de milioane de euro anul, proiectul Bellevue fiind prima afacere imobiliara a omului de afaceri pe piata locala.