Centrofarm: Ca sa nu plecam, am ajuns sa stam gratis in malluri

Autor: Ioana David 29.09.2009
Reteaua de farmacii Centrofarm, cu afaceri de 16 mil. euro in prima jumatate a acestui an, si-a renegociat chiriile pentru majoritatea locatiilor, iar in unele dintre unitatile situate in malluri nu mai plateste chirie, ceea ce ii permite sa le mentina deschise.
"Aveam pierderi asa de mari incat proprietarii mall-urilor au preferat sa nu platim chirie ca sa nu inchidem", a spus Dorin Catana, directorul general al Centrofarm.
Compania opereaza circa 60 de locatii, din care jumatate in malluri. El nu a dorit sa precizeze cate unitati sunt in aceasta situatie. Dintre retelele de farmacii, Centrofarm are cele mai multe unitati deschise in centre comerciale. Contractele sunt incheiate de regula pe o perioada de sase luni, iar retailerul, care se afla in top zece retele de farmacii de pe piata locala, a obtinut primele chirii zero in perioada iunie - iulie. Pentru restul de unitati a negociat o reducere a chiriilor in medie de 25%.
Compania a inchis de la inceputul anului trei unitati care erau situate in malluri, in timp ce alte trei sunt sub "observatie". Pe de alta parte are in vedere trei noi deschideri. Singurele cheltuieli pe care Centrofarm nu le-a scazut au fost cele salariale.