Investitorii au luat din nou cu asalt RASDAQ

Autor: Adrian Ionut Cojocar 30.09.2009

Actiunile de pe piata RASDAQ au intrat din nou in atentia investitorilor de pe Bursa, marcand cresteri puternice in ultimele saptamani, dupa aproape doi ani de scaderi care le-au decimat valoarea.

Dupa cresterile puternice din ultima jumatate de an ale actiunilor de pe Bursa, a venit randul titlurilor RASDAQ sa se afle in centrul atentiei, numai ieri unele dintre actiunile mai cunoscute de pe piata consemnand avansuri de doua cifre pe fondul unor volume ridicate. Este cazul actiunilor producatorului de caramizi Ceramica Iasi (CERE), care urcau spre inchiderea sedintei de ieri cu 20% sau cele ale firmei de constructii Concefa Sibiu (COFI), care erau pe plus cu 12%.

"Sentimentul meu este ca mai e loc de crestere pe piata RASDAQ, pentru ca aceasta a prins valul de crestere cu multa intarziere fata de actiunile lichide, dar nu cred ca va mai dura mult timp. Poate de ordinul a cateva saptamani", spune Adrian Lupsan, directorul general adjunct al firmei de brokeraj Intercapital Invest. Si pe Bursa centrul de interes s-a mutat in ultima luna de pe SIF-uri si banci pe actiunile companiilor mai mici, precum Dafora si Condmag, care au inregistrat cele mai mari cresteri in septembrie.