Anul schimbarilor la E.ON: o structura noua cu noi directori

Autor: Roxana Petrescu 01.10.2009

Declinul pietei energiei electrice si a gazelor naturale a adus in 2009 schimbari majore in operatiunile locale ale gigantului E.ON. Germanii au anuntat ca vor continua sa se restructureze in urmatorii trei ani.



Germanii de la E.ON au trecut de la inceputul acestui an printr-o serie de modificari majore atat in ceea ce priveste modul de organizare pe piata locala, cat si echipele de conducere si programele de restructurare.
Indiferent de vointa lor, si pietele pe care compania activeaza - cea a energiei electrice si a gazelor naturale - au trecut printr-o serie de schimbari semnificative din cauza crizei.
Inca de la inceputul acestui an, nemtii au decis sa-si puna la un loc toate activitatile prin care sunt prezenti pe plan local intr-o singura structura: E.ON Romania.
Astfel, E.ON Gaz Romania Holding, cu activitati pe segmentul distributiei si furnizarii de gaze naturale, si E.ON Energie Romania, care activeaza in domeniul furnizarii si distributiei de energie electrica, s-au unit intr-o singura structura - E. ON Romania, o companie cu afaceri totale de peste un miliard de euro. Aceste schimbari au venit dupa preluarea pachetelor majoritare de actiuni la fosta Electrica Moldova si fostul Distrigaz Nord.
Directorul general al E.ON Romania a devenit Frank Hajdinjak, care anterior acestei numiri era responsabil cu coordonarea activitatilor pe gaze ale E.ON la nivel local.
La jumatatea acestui an E.ON a mai realizat o serie de schimbari in ceea ce priveste managementul operatiunilor locale.
Astfel, ambele companii care se ocupa pe piata locala de comercializarea energiei electrice si a gazelor naturale au acum aceeasi echipa de conducere.
Atat E.ON Moldova Furnizare, cat si E.ON Gaz Romania sunt conduse de catre Dan Morari. Virgil Metea, director general al Distrigaz Nord pe vremea privatizarii catre E.ON, a devenit directorul general al E.ON Gaz Distributie, iar Catalin Dragoi a ramas la conducerea E.ON Moldova Distributie.
Restructurare pana in 2012
E.ON a trecut in 2009 si prin cateva schimbari in ceea ce priveste numarul de angajati: in urma programelor de restructurare, din companie au plecat circa 1.000 de angajati romani de la inceputul anului.
Acum mai sunt 8.400 de persoane in toate companiile detinute de germani in Romania, iar pana in 2012 vor ramane 6.500 de oameni.