O firma din Timisoara va primi 11.000 € de la UE

Autor: Adriana Rosoga 02.10.2009

Firma Doralux din Timisoara care anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 100.000 de euro din productia de usi de interior si mobilier, a depus anul trecut un proiect prin care solicita o finantare europeana de 11.000 de euro pentru achizitionarea a doua utilaje, unul pentru gaurirea mobilierului si unul pentru cantuire, necesare pentru productia mobilierului.

Mircea Pirtoc care detine firma Doralux impreuna cu sotia a inceput sa produca usi si mobilier din 2006. "Proiectul nu l-as fi inceput daca nu as fi fost contactat de o firma de consultanta. Ceea ce nu mi-a fost usor a fost ca trebuie sa achizitionez utilajele din banii mei si apoi sa primesc fondurile. Am aflat acest aspect abia la semnarea contractului anul acesta in aprilie."

Proiectul "Achizitionarea echipamentelor performante pentru dezvoltarea societatii Doralux" a fost depus in cadrul Programului Operational Regional (POR), "Sprijinirea microintreprinderilor" si are o valoare totala de 18.000 de euro, din care contributia firmei este de 7.000 de euro.

"Eu aveam nevoie de echipamentele acestea pentru a creste capacitatea de productie si calitatea mobilierului pe care il produc. Anterior am luat un circular si o masina pentru frezat locasurile de la usi, iar utilajele le-am cumparat in leasing. E foarte greu cu leasing, rate la banci si chirie", spune proprietarul Doralux.

Conform contractului pe care l-a semnat, proiectul trebuie implementat in doua etape pe parcursul a sase luni. "Din cauza acestor credite pe care le am de platit pentru achizitiile pe care le-am facut, imi este greu in acest moment sa sustin cu banii mei achizitia initiala. De aceea, am cerut la ADR Vest (Agentia pentru dezvoltare vest) prelungirea perioadei de implementare pana la maximul admins de 12 luni si achizitionarea intr-o singura etapa a utilajelor. In februarie-martie voi scapa de creditul pe care il am si atunci voi reusi sa fac investitia", spune Pirtoc.

Doralux are in prezent doi angajati. "Prin proiect ne-am angajat sa cream inca patru locuri de munca. Le vom putea sustine pentru ca avem de lucru."

Cine ia banii:

Compania: Doralux, Timisoara

Obiect de activitate: productie usi de interior si mobilier

Proiectul: "Achizitionarea echipamentelor performante pentru dezvoltarea societatii Doralux"

Valoarea totala a proiectului: 18.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 11.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 100.000 de euro