Producatorul Fox si-a recrutat directorul general de la Caroli

Autor: Diana Tudor Stoica 04.10.2009

Producatorul de mezeluri Fox din Capitala, o afacere de familie controlata de Cornel Vulpe si fiul sau Dan Vulpe, l-a rucrutat pe Iulian Marinica, fost director executiv al departamentului de business development din cadrul Caroli Foods, pe pozitia de director general. Marinica a preluat astfel conducerea unui business de aproape 39 de milioane de euro, dupa ce a coordonat vanzarile de 68 de milioane de euro ale Caroli Foods.

"Dupa 12 ani la Caroli Foods, culminand cu pozitia de director executiv, am simtit dorinta si energia de a construi din nou, asa ca am acceptat oferta actionarilor Fox", a declarat Iulian Marinica, 36 de ani, cel ce ocupa in prezent pozitia de director general al Fox. El sustine ca printre prioritatile sale se numara in prezent restructurarea afacerii Fox, prin prisma rentabilizarii fiecarui departament in parte, de la productie si vanzari la financiar si logistica.

Iulian Marinica, absolvent al Facultatii de managementul Comertului din cadrul Universitatii "Dimitrie Cantemir" din Bucuresti, a inceput sa lucreze in februarie 1998 pentru producatorul de mezeluri Caroli Foods, companie cu un rulaj de peste 68 mil. euro si 1.300 de angajati in 2008. Pana in luna iulie a anului trecut, cand a preluat pozitia de executive manager in cadrul diviziei de business development, el s-a aflat la conducerea departamentului de vanzari al Caroli Foods.

Compania Fox Com Serv a fost infiintata in 1992 si este controlata in proportie de 50% de Cornel Vulpe, restul de actiuni fiind detinute de fiul acestuia, Dan Vulpe.

Producatorul detine o singura unitate de productie, situata in Bucuresti, cu o capacitate de aproximativ 40 de tone de preparate din carne si mezeluri pe zi, la care se adauga propria companie de distributie, Fox Com Distribution.

Cele doua companii, in cadrul carora lucreaza peste 300 de angajati, au realizat anul trecut o cifra de afaceri cumulata de aproape 39 de milioane de euro. Din aceasta suma, afacerile Fox Com Serv, cu activitati in productia de mezeluri, s-au ridicat in 2008 la 18,1 milioane de euro, in timp ce Fox Com Distribution a realizat o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de euro.

Piata preparatelor din carne, estimata la aproximativ un miliard de euro, este singurul segment al industriei alimentare care continua sa fie dominat de afacerile de familie. Cei mai mari jucatori ai acestei piete sunt companiile CrisTim, Aldis Calarasi, Elit Cugir, Caroli Foods si Angst.