Georgescu de la Colliers deleaga din sarcini

Autor: Cristi Moga 05.10.2009

Bogdan Georgescu, managing partner si actionar al firmei Colliers International, cel mai mare jucator de pe piata de consultanta imobiliara, l-a promovat pe Mihai Grigore, fostul director al departamentului de evaluare, in pozitia de director operational (COO), acesta urmand sa preia o parte din sarcinile administrative ale companiei.

Grigore lucreaza in cadrul firmei de opt ani si se va ocupa de activitatea zilnica a Colliers, inclusiv strategii de resurse umane sau marketing. Bogdan Georgescu se va ocupa in continuare de dezvoltarea companiei, de clientii mari si de dezvoltarea unor noi produse.

"Pana acum nu eram foarte bine organizat si faceam lucruri pe care putea sa le faca si altcineva, cum ar fi lucrul cu brokerii pe clienti, partea de resurse umane. Cred ca noua organizare va aduce mai multa independenta ca urmare a faptului ca nu vor mai trece toate deciziile pe la mine, iar aceasta independenta s-ar putea vedea si in relatia cu clientii si, mai apoi, in venituri", apreciaza Georgescu.

Mihai Grigore, care a evaluat de-a lungul timpului portofolii de proprietati ale unor clienti precum BCR, BRD, Immoeast sau Petrom, va fi inlocuit la conducerea departamentului de evaluare de catre Laurentiu Lazar, prezent in Colliers de doi ani.

Firma de consultanta numara in prezent mai mult de 60 de angajati si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 17,6 mil. euro, in scadere cu 17% fata de 2007.

Odata cu promovarea lui Grigore pe pozitia de director operational, in structura firmei au avut loc si alte modificari, Blake Horsley preluand coordonarea departamentului de inchirieri spatii de birouri, Georgiana Andrei a preluat oficial coordonarea departamentului de retail, in timp ce Viorel Opait va administra departamentul industrial. Cele trei departamente erau coordonate pana de curand de Horatiu Florescu (office), Monica Barbu (retail) si Gabriel Chimisliu (industrial), care au parasit firma.