Seful Sonae Sierra: N-am vazut asa criza in imobiliare de 35 de ani

Autor: Cristi Moga 05.10.2009

Germanul Ingo Nissen, 54 de ani, care conduce operatiunile din Romania ale firmei de dezvoltare imobiliara Sonae Sierra, spune ca actuala criza imobiliara este cea mai grava prin care a trecut in 35 de ani de cariera, cei mai multi ani fiind petrecuti pe piata germana.

"Am mai trait o criza a petrolului, la mijlocul anilor '80, care a fost destul de dureroasa, dar a durat doar circa un an. Criza pe care o traversam acum, insa, are cel mai puternic impact in dezvoltarea imobiliara", spune reprezentantul Sonae Sierra.

Compania portugheza detine in Romania centrul comercial River Plaza din Ramnicu Valcea, cumparat pentru 42 de milioane de euro in 2007, si incearca de mai bine de un an sa obtina finantari bancare pentru dezvoltarea a trei centre comerciale in Bucuresti, Craiova si Ploiesti. "Pana de curand, bancile stateau cu noi doar la o cafea. Acum au mai inceput sa si vorbeasca, dar nu pot spune ca vad o mare imbunatatire in ceea ce priveste apetitul de a acorda finantari imobiliare", a mai spus Nissen. Sonae Sierra este unul dintre cei mai mari proprietari de centre comerciale din Europa, cu mai mult de 50 de proiecte in tari precum Portugalia, Spania, Germania, Italia si Romania.