Primele fonduri UE pentru turism in Vest: Un oras a primit 4 mil. euro pentru reabilitarea unei statiuni; o firma isi face hotel de 3 stele cu 1 mil. euro

Ziarul Financiar 06.10.2009

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) a semnat primele contracte de finantare pentru proiecte ce vizeaza investitii in turism in Regiunea Vest, fonduri de 5,2 milioane de euro urmand a fi impartite unui oras din Hunedoara si unei firme private, a anuntat marti institutia.

Consiliului Local al orasului hunedorean Geoagiu a obtinut o finantare de 4 milioane de euro, pentru un proiect de 5,47 milioane de euro care vizeaza rabilitarea statiunii Geoagiu Bai.Celalalt castigator al finantarii este o firma hunedoreana care isi va transforma vila de doua stele intr-un hotel de trei stele, in cadrul unui proiect de 2,3 milioane de euro, din care jumatate este finantare europeana.

Pana in prezent, 220 de proiecte au fost depuse in Regiunea Vest, in vederea obtinerii de finantare nerambursabila prin POR 2007 - 2013, dintre care: au fost contractate un numar de 52 de proiecte, avand o valoare a finantarii nerambursabile de aproximativ 86 milioane euro, iar 96 de proiecte se afla in diferite faze de evaluare si selectie sau precontractare, cu o valoare a finantarii nerambursabile solicitate de aproximativ 353 milioane euro, se arata in datele ADR Vest.