O clinica din Bucuresti va primi 145.000 de euro de la UE pentru o platforma laser

Autor: Adriana Rosoga 07.10.2009

Centrul medical Euromed din Bucuresti, care anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de peste 167.000 de euro, urmeaza sa primeasca fonduri europene de 145.000 de euro, suma ce reprezinta 70% din banii pe care clinica i-a cheltuit pentru achizitionarea unei platforme laser pentru sectia de dermatologie.

Proiectul "Achizitionarea de aparatura medicala pentru diagnosticarea si tratarea bolilor de piele in cadrul Centrului Medical Euromed, Bucuresti", care are o valoare totala de 252.000 de euro, a fost implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordate prin Programul Operational Regional "Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local, domeniul "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor". Contributia proprie a firmei a fost de 62.500 de euro.

"Centrul medical Euromed a depus dosarul in iunie 2008. Proiectul a fost aprobat in noiembrie. In aceasta perioada, beneficiarul nu putea sa faca nicio achizitie pe care a prevazut-o in proiect. Semnarea contractului cu Agentia pentru Dezvoltare Bucuresti-Ilfov (ADRBI este organismul intermediar pentru regiunea Bucuresti-Ilfov - n.r.), unde a depus si proiectul, s-a facut in data de 11 mai anul acesta, ulterior fiind demarata procedura de achizitii", spune Laura Radulescu, coordonatorul de proiect al Euromed.

Centrul medical din Capitala a implementat proiectul intr-o singura etapa. "Proiectul a avut o singura faza de implementare care a presupus achizitia unei platforme laser pentru sectia dermatologie care ajuta clinica sa isi diversifice gama de servicii pe care o ofera".

Proiectul a fost finalizat in doua luni avand in vedere ca a presupus o singura etapa de achizitii. "Pe data de 31 iulie a fost depus dosarul pentru cererea de rambursare. Organismul intermediar (ADRBI - n.r.) vine sa verifice la fata locului daca au fost respectate etapele de achizitie conform datelor prevazute in contractul semnat, intocmeste un raport catre Autoritatea de Management si dupa ce autoritatea de management isi da acordul, sunt virati banii. Acum asteptam decizia Autoritatii de Management", explica Laura Radulescu.

Cine ia banii:

Compania: Centrul medical Euromed, Bucuresti

Obiect de activitate: clinica medicala

Proiectul: Achizitionarea de aparatura medicala pentru diagnosticarea si tratarea bolilor de piele in cadrul Centrului Medical Euromed, Bucuresti

Valoarea totala a proiectului: 252.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 145.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 167.000 de euro