Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR, cea mai mare surpriza a anului. Isarescu va conduce Banca Nationala inca 5 ani

Ziarul Financiar 07.10.2009

Bogdan Olteanu a fost numit marti seara viceguvernator al BNR de catre comisiile parlamentare de buget-finante, aceasta fiind una din cele mai mari surprize a anului, in conditiile in care candidatura sa a fost anuntata chiar in ziua audierilor.

Cristian Popa, cel care se ocupa de politica monetara a Bancii Nationale din 1998, a primit al treilea mandat de viceguvernator al BNR. Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului Isarescu de mai multi ani, a esuat in a deveni viceguvernator, cu toate ca pana marti dimineata sansele lui de alegere erau de 100%.

Bogdan Olteanu a venit pe turnanta, sustinut de PNL si PSD, reusind sa preia functia de viceguvernator, care a fost ocupata pana acum de Eugen Dijmarescu. Popa si Croitoru s-au luptat pentru acelasi domeniu din BNR - politica monetara, dar Popa a avut castig de cauza.

Mugur Isarescu a fost votat in unanimitate, marti, de catre reprezentantii comisiilor parlamentare de buget-finante, pentru un nou mandat de guvernator al BNR, iar Florin Georgescu a primit aviz ca primviceguvernator, din partea tuturor membrilor comisiilor, cu o singura exceptie, o abtinere.

Comisiile de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor l-au validat marti seara pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu in CA al BNR si pe Bogdan Olteanu in functia de viceguvernator. Al doilea post de viceguvernator al bancii centrale va fi ocupat de Cristian Popa, sustinut de PDL, care a concurat pe acest post cu Lucian Croitoru.