INTERSECTII / Prima Gala Thinkers 50, in Romania

Autor: Ziarul de Duminica 07.10.2009
Clasamentul global al celor mai importanti ganditori de business - editia 2009 - va fi anuntat in direct la Bucuresti, la 14 octombrie. In premiera mondiala, Des Dearlove si Stuart Crainer, creatorii Thinkers 50, vor face public clasamentul din 2009 in cadrul unei gale la care vor participa: Michael Jarrett - London Business School, Henry Stewart - CEO Happy, Liliana Solomon - CEO Vodafone Romania, Kjell Nordstrom & Jonas Ridderstrale - Stockholm School of Economics. Evenimentul se inscrie in seria de conferinte Meet The Thinkers.
Gala Thinkers 50 este organizata de Editura Publica, in colaborare cu Vodafone Romania si Fundatia Friends for Friends si cu sprijinul Tarom, Team Net International, Crowne Plaza, La Strada, Business Standard, Money Express si The Money Channel.
Thinkers 50 este cel mai influent clasament global al ganditorilor de business si a fost creat in 2001 de specialistii in comunicare Des Dearlove si Stuart Crainer. Clasamentul se actualizeaza odata la doi ani, iar rezultatul final presupune numeroase criterii de selectie printre care originalitatea si utilitatea practica a ideilor, valoarea pentru afaceri si valabilitatea internationala, rigoarea cercetarilor.
"Anuntarea in direct a clasamentului este o premiera pentru Thinkers 50, dar si un pas important pentru Editura Publica. Suntem onorati ca Bucurestiul a fost ales pentru acest prim eveniment, care se va bucura de atentie in toate mediile, nu numai in cel de business, la nivel mondial. Speram sa fie o gura de aer curat pentru publicul din Romania in aceasta toamna tumultoasa. Gala Thinkers 50 va anunta cele mai importante 50 de personalitati care influenteaza gandirea economica globala, iar publicul roman va putea comenta si dezbate rezultatele <la cald> chiar cu creatorii acestui clasament si cu invitatii lor de prestigiu.",a declarat Bogdan Ungureanu, directorul editurii Publica.
Speakeri la Gala Thinkers 50
Des Dearlove si Stuart Crainer sunt profesori asociati la IE Business School din Madrid, dar si consultanti si jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in industria comunicarii. Au lucrat ca editorialisti la The (London) Times, iar materialele lor au fost publicate in ziare si reviste din intreaga lume, printre care Financial Times, The Industry Standard, Business 2.0, Newsweek Japan. In 2009, au fost consilieri ai guvernului Marii Britanii pentru raportul privind angajamentul salariatilor. De asemenea, sunt asociati la Management Innovation Lab de la London Business School, co-fondat de profesorul Gary Hamel.
Dr. Michael Jarrett este unul dintre cei mai importanti experti privind schimbarea organizationala. Este profesor la catedra de comportament organizational de la London Business School si autor a numeroase articole despre executive coaching si consultanta. A mai predat la Cranfield School of Managment, la Bristol University si London University.
Henry Stewart este fondator si CEO al Happy, companie de training recunoscuta si recompensata de-a lungul timpului pentru calitatea serviciilor oferite si pentru calitatea mediului de lucru. Happy s-a clasat in 2007 pe locul 2 in topul Financial Times al celor mai bune locuri de munca din Marea Britanie.
Liliana Solomon, CEO al Vodafone Romania, a gestionat transformarea Mobifon in Vodafone. Cu o experienta internationala de peste 15 ani in pozitii executive, Liliana Solomon a lucrat pentru T-Mobile, Cable&Wireless si Deutsche Telekom. Este presedintele Fundatiei Vodafone Romania, un ONG care sprijina nmeroase programe sociale pentru copii, femei si persoane in varsta.
Kjell Nordstrom si Jonas Ridderstrale, ocupa locul 11 in Thinkers 50 din 2007, sunt profesori la Stockholm School of Economics si co-autori ai renumitelor carti de management Funky Business, Karaoke Capitalism si Funky Business Forever.

Editura Publica va lansa in cadrul Galei Thinkers 50 editiile in limba romana ale cartilor "Comoara de la baza piramidei" semnata de ganditorul nr. 1 din 2007, profesorul C.K. Prahalad si "Funky Business Forever" de Kjell Nordstrom si Jonas Ridderstrale.