Ursus l-a recrutat pe fostul vicepresedinte de HR al Genpact

Autor: Diana Tudor Stoica 08.10.2009

Ursus Breweries, producatorul brandurilor de bere Timisoreana si Ursus, cu afaceri de 325 mil. euro, l-a recrutat pe Cristian Popescu, fost vicepresedinte resurse umane si organization & staffing al Genpact pe Europa, ca vicepresedinte de resurse umane, pozitie pe care o ocupa incepand de luna aceasta.

Popescu il inlocuieste pe Radu Panait, cel care a coordonat departamentul de resurse umane al Ursus Breweries in ultimii trei ani si jumatate si care a preluat recent functia de HR Business Process Custodian Europe in cadrul biroului SABMiller din Londra.

Panait, absolvent al Facultatii de psihologie din Bucuresti si angajat al Ursus Breweries de peste 11 ani, este cel de-al doilea manager din cadrul Ursus Breweries care a fost promovat in cadrul sediului central din Londra al SABMiller in ultimul an. In luna martie a acestui an, Mihai Barsan, fostul vicepresedinte de marketing interimar al Ursus Breweries, a devenit marketing manager al SABMiller Europe.

Cristian Popescu, 38 de ani, are o experienta de peste 14 ani in domeniul resurselor umane. El a lucrat noua ani in compania Procter&Gamble, intre 1995 si 2004. In cadrul P&G, Popescu a ocupat diverse pozitii de management in domenii precum recrutare, training, servicii pentru angajati si excelenta organizationala. El a fost responsabil pe rand pentru aceste functii in zonele Balcani, Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa. Pentru o perioada de doi ani a fost Corporate Recruiting & Training Manager, Sales & Marketing HR Manager in cadrul sediilor regionale ale P&G din Bruxelles si Geneva.

Ulterior, Popescu a fost pentru o perioada de doi ani director de resurse umane in cadrul Interbrew Romania (in prezent InBev Romania), producatorul brandului de bere Bergenbier. Astfel, dupa ce in ultimii trei ani a fost vicepresedinte resurse umane si organisation & staffing leader pe Europa al Genpact, Popescu revine din aceasta luna in industria berii, preluand pozitia de vicepresedinte resurse umane al Ursus Breweries, subsidiara locala SABMiller cu peste 1.700 de angajati.

Popescu detine o diploma de Executive MBA a programului comun al ASEBUSS Romania cu Universitatea Kennesaw din Atlanta, Georgia, Statele Unite.